Kosa je živa materija, podnosi i dozvoljava različite promjene. To je jedini organ na tijelu koji tako lako, brzo i jednostavno možete transformirati, oblikovati bez posebnih kirurških zahvata i zahtjevnih operacija.

blog_zastosisati_1Šišanje kose može biti izazov, rutina, dobar osjećaj, poboljšanje forme, pomlađenje, promjena stila… Sve to upakirano u jednom postupku koji ima tisuće lica.

Šišanje je definitivno jedno fantastično stvaranje, pretvaranje, oblikovanje. Kosa je živa materija, podnosi i dozvoljava različite promjene. To je jedini organ na tijelu koji tako lako, brzo i jednostavno možete transformirati, oblikovati bez posebnih kirurških zahvata i zahtjevnih operacija.

Šišanje kose nas prati od pamtivjeka, od špiljskog čovjeka, koji je to radio – skoro nikad, hehe, preko rimskog doba, gdje su žene i muškarci bili totalno opterećeni formama pa su brijali vlastitu kosu i umjesto nje nosili razne perike, lađe, vinograde, košare na glavi izrađene od kose… Preskočit ćemo ostale i dolazimo do danas, kad šišanje treba biti savršeno odrađeno da bi čovjeku sadašnjice (sazdane od gužve i žurbe) bilo što jednostavnije kod samouređenja i, naravno, da bi izgledao što bolje.

Danas je šišanje studija, i to s pravom, jer Bog nam je dao kosu da nam, osim zaštite (od sunca i zime), služi kao ‘pomagalo’ oko našeg odraza u ogledalu. Frizer s vizijom može, i treba, napraviti čuda! Ja često kažem: „Mi frizeri smo najjeftiniji „Glumičić“. Pomlađujemo i do 8 godina za ‘par sto kuna’.“

Šišanje je izazov kad radite promjenu oblika na vašoj kosi i usklađujete to sa strukturom lica, rutina – kad svaki mjesec po istom obliku skraćujete kosu, bez suvišnih pitanja (tako radi muški svijet), dobar osjećaj – kad završiš čin šišanja, znaš da će ti kosa brže rasti, taj živi organ voli obnavljanje više od svega i tako vraća bržim rastom.

blog_zastosisati_2

Moram napomenuti da mnogi ljudi žive u zabludi – kad žele dugu kosu oni je uopće ne šišaju. Međutim, činom šišanja  kosu potičete na obnovu i još uz to, ako odaberete šišanje napraviti tijekom punog mjeseca, rast kose ubrzavate duplo.  Vjerujte, to je provjereno!

Poboljšanje forme je kad imate frizuru, formu koja vam se sviđa, zadovoljni ste, no izrasla je pa ćete je vratiti na početnu dužinu.

Pomlađenje šišanjem (kao što rekoh i vidjeh u svom radu mnoštvo primjera), bolje reći oblikovanjem kose možete  napraviti drastično pomlađenje i kad uz to uključite boje, pramenove, minival… čuda se događaju! Obožavam make over.

Promjena stila – nikako nije ‘zdravo’ imati istu frizuru s dvadeset i s pedeset godina. Ima mnogo slučajeva kada ljudi  zadrže istu frizuru godinama, u strahu od promjene. No, sve se mijenja, cijelo tijelo, svaka naša stanica organizma doživi transformaciju u tijeku samo sedam godina. Tako je jasno ‘kao dan’ – ako se promijenilo lice, kosa, oči – mora i frizura. To je nužno, a ne samo važno.

Brzo, požurite u frizerski salon, uđite u frizersku bajku; razveselite sebe i kosu i – ošišajte se!

Srdačan pozdrav,
enisa_avdic_potpis