Kosa, tj. vlas, hrani se prirodnim putem iz korijena; vuče vlagu, proteine te određene elemente rasta, elastičnosti, sjaja. Kad kosa do stigne određenu dužinu, npr. do brade, njezin vrh već polako počinje ‘gladovati’. Zašto? Putanja hranjivih tvari od korijena pa do samog vrha ovisi o dužini kose; što je kosa kraća, to je i zdravija te sjajnija. Ako nije puno puta bila tretirana raznolikim tretmanima (štetnim), nije stalno sušena fenom i špricana lakom te je kratka, hranjive tvari su dostatne da stignu do vrha i u potpunosti se razviju. No kad je o dugoj kosi riječ, od visine ramena pa nadalje nastaju manje-više problemčići suhoće, pucanja, nedostatka sjaja. Putanja hranjivih tvari od korijena do vrha je preduga i ne uspijeva nahraniti cijelu vlas do kraja. Vrh od nekih desetak centimetara ostaje „gladan“.

aptyl100Kako nahraniti vrhove duge kose!?

Vrhovi na dužoj kosi (od ramena pa nadalje) obavezno moraju imati dodatnu vanjsku njegu koja je s novim tehnologijama sve uspješnija; izvana unesena dugotrajno ostaje unutar kose te se obnavlja.

Do sada se kosa njegovala regeneratom, koji omekšava kosu i odmah se ispere, nakon toga bi došla maska kojom se nanose hranjivi sastojci i ‘zaključaju se’, no pri prvom pranju odlazi sve van … pa zatim ampule koje su bile dugovječnije te dublje prodirale u srž vlasi… I još puno toga… Sada u 21. stoljeću možemo dobiti ‘vječno’ zdravu kosu; razvoj tehnologije dostigao je vrhunac – nakon jednog tretmana kosa izgleda kao da je svježe ošišana. Molekula aptyl 100 dug otrajno zaključana u kosi svakim novim šamponiranjem se obnavlja. Kosa održava svoju prijeko potrebnu vlagu, elastičnost i sjaj; rezultat je duga, zdrava i lijepa kosa!

 

enisa_avdic_potpis

 

Enisa_-W43