Pred frizerima je danas velik spektar mogućnosti pri odabiru boja za kosu. Doista možemo ugoditi svakoj kosi, ukusu i mogućnostima.

Osnovne vrste su:

  • trajna boja za kosu (sadrži amonijak koji otvara kutikulu kose, spremajući umjetne pigmente u srž vlasi, prekriva sijede 100 %)
  • prirodna boja za kosu (blaga i učinkovita, bez amonijaka i parabena, obogaćena organskim sastojcima, phytokeratinom, eteričnim uljima ‘otvara’ kosu i prodire do korteksa)
  • polutrajna boja za kosu.

Što je polutrajna boja za kosu

POLUTRAJNA BOJA za kosu je posebn a i specifična zbog svog jedinstvenog svojstva. Polutrajna boja (ili kolor šampon, kako ju znaju još nazivati) ne ulazi u strukturu vlasi, već se svojim krupnim molekulama veže na vlas. Zbog tog svojstva vezivanja za površinu kose daju savršen sjaj, samo toniraju kosu, ne mogu je posvijetliti, a sijede pokrivaju do 60 posto. Kosi, osim toniranja, daju i visoku razin u njege te, zbog tehnike vezivanja, osjećaj da se vlas podebljala. Vrlo bitna činjenica jeste ta da se polutrajna boja prilikom šamponiranja lagano i sigurno ispire. Vaša nova boja će vam trajati od mjesec i pol do dva. Nakon toga ju možete ponavljati, ali i ne morate (jer ona se isprala), a izrasta nemate.

Polutrajna boja se koristi uko liko želite:

  • gloss efekt
  • pokrivanje prvih sijedih vlasi
  • prvo bojanje, želite probati, strah vas je…idealno
  • vratiti se na svoju prirodnu boju, nakon svijetlih tonova.

 

Tehnika proizvodnje ovako genijalnog proizvoda je skupa i može se naći samo u profesionalnim linijama (upravo ovakvih karakteristika). Moram upozoriti da na policama raznih trgovina postoje gomile tzv. kolor šampona (oni posvjetljuju, prekrivaju sijede, potamnjuju i mogu sve). Takvi kolorci nemaju nikakve veze sa tehnologijom krupne molekule ni polutrajnom bojom, ali se prodaju!