Dani mladog i punog Mjeseca

Mjesecu se najčešće divimo kao uresu noćnog neba, ali taj vjerni Zemljin pratilac znatno je više od toga. Promatranjem njegovih mijena opazit ćemo kako se uvijek iznova prividno rađa i raste, a zatim se postupno smanjuje, odnosno iščezava. Upravo ta njegova osobina predstavlja sponu s univerzalnim vremenskim zakonitostima prema kojima se odvija život na Zemlji. Mogli bismo reći da nam Mjesec na više razina doslovce služi kao suptilni vodič kroz život. Kronobiologija, kao mlada znanstvena disciplina koja proučava biološke ritmove, između ostalog, pridaje pozornost i utjecaju Mjeseca. Čak i tvrdokorni znanstveni krug polako polaže oružje pred dokazima koji idu u prilog činjenici da to nebesko tijelo doista vrši utjecaj na naše psihičko i fizičko zdravlje. Obzirom na činjenicu da ljudski organizam sadrži približno 70% vode, nije nelogično pretpostaviti da Zemljin satelit, osim što podiže i spušta mora i oceane, u našem tijelu također izaziva “plime i oseke”.
U vezi s tim, izuzetno je važno upamtiti da Mjesec pojačava vašu osnovnu emociju. Vrijeme je da naučimo iskoristiti Mjesečev energetski potencijal na najbolji mogući način.

Dani mladog Mjeseca

Dan prije, sam dan mladog Mjeseca te dan poslije, najbolji su dani za čišćenje organizma i poticanje izlučivanja štetnih i otrovnih tvari iz tijela putem posebnih režima prehrane, klasičnih postova ili uzimanjem dodataka prehrani u vidu preparata koji pomažu taj proces. Idealno je vrijeme i za njegu ruku i noktiju pa će manikura i pedikura dati vidljivije rezultate nego inače. Šišanje kose na dan mladog mjeseca kao posljedicu ima brži rast kose te ljepšu i bujniju frizuru.

Dani punog Mjeseca

Dan prije, sam dan punog Mjeseca te dan poslije, iako mogu negativno djelovati na ljudsku psihu, imaju i neke prednosti, kada je o ljepoti riječ; pun mjesec je idealan za posjet frizeru. Frizure su tada naročito uspješne i trajne. Minivalovi ili boja za kosu nanesena toga dana, posebno ako se radi o plavim tonovima, bit će intenzivniji i postojaniji, a kovrče na kosi raskošnije i dugotrajnije. Za kraj – napomena: osobe sklone debljanju moraju u dane punog mjeseca manje jesti, jer se kilogrami naprosto lijepe.

Enisa_W45-1