U moru raznoraznih novosmišljenih conzultinga u 21. stoljeću, ovaj za kosu postoji dosta dugo. Hair consulting postoji od 80-ih i prvi put se sreće kod frizera u Velikoj Britaniji. Velika Britanija je meka frizerske struke; u njoj su osim hair consultinga nastale i mnoge druge važne inovacije vezane uz kosu.

Što je hair consulting!?

Odlazak kod frizera treba biti tretman ili proces kroz koji će svaka osoba, bez obzira je li muškarac ili žena, doživjeti preobrazbu u smislu poboljšanja svog izgleda – oblika lica i glave te teksture i boje kose. Uz sve navedeno, naravno, moramo dobiti i moderniji stilski izričaj te izgledati par godina mlađe.

Kao što vidite, vrlo zahtjevno no pravi frizer-stilist to može i mora napraviti! (U šali znam reći da su frizeri najjeftiniji Glumičić, za ‘par sto’ kuna pomlade osobu za bar pet godina.)

U tu svrhu, prije samog tretmana i ulaska u bilo kakav proces rada, moramo napraviti hair consulting – konzultacije s klijentom. Potrebno je proučiti njegov lik u ogledalu, razmotriti oblik lica, visinu i težinu te stil koji voli, zatim dijagnosticirati stanje kose, debljinu dlake, popričati s klijentom o njegovim željama i potrebama te nakon toga zaključiti koje su mogućnosti. Profesionalan frizer-stilist će iznijeti prijedloge, mogućnosti te svakako mnoštvo savjeta u kojem smjeru bi bilo najbolje krenuti, jer, mi smo doktori za kosu!

Uz takve doktore rezultati sigurno neće izostati, mladenački izgled i stav ćete moći duže njegovati, a sve će, automatski, kad se sami sebi sviđate ići puno, puno lakše.